Geierlay – Tysklands smukkeste hængebro

Nogle gange må man udfordre sig selv og komme en lille smule ud af sin “comfortzone” – og en dejlig sommerdag med gæster hjemmefra Danmark skulle min højdeskræk udfordres. Turen gik mod landsbyen Mörsdorf i Rheinland Pfalz. Her kan bilen parkeres inden man begiver sig på en lille gåtur på ca. 1,8 km mod Tyskland smukkeste hængebro. (Det med den smukkeste hængebro er folkene bag hængebroens eget udsagn. Jeg har på inden måde noget sammenligningsgrundlag).

Forude ventede en lille tur på 360 meter i hele 100 meters højde. Ikke noget problem. Slet ikke noget problem. Slet ikke når højder ikke er ens spidskompetencer. Men med tanke på, at tyskerne er gode ingenginører og ikke byger ganske solidt, så skulle det nok klares.

 

Turen starter fra landsbyen Mörsdorf. Går ad en veletableret sti forbi marker med forskellige kornsorter og ikke megen udkig til hverken skov og kløfter. Men tro mig. Træerne dukker op ude i horisonten og så kommer kløften såmænd også.

Man kan vælge at komme til hængebroen ad andre veje – længere veje, der er helt ideelt hvis man gerne vil opleve mere af områdets smukke natur. Vi var 3 voksne og 5 børn i alderen 6 til 13 år på tur. Vi valgte den korte og direkte vej.

 

Hængebroen er imponerende. Majestætisk hænger den der og dirrer i luften. Flot ser det ud. Efter vi kort betragtede broen, begav vi os afsted. Med bankede hjerte satte jeg fødderne foran hinanden og langsomt kom jeg længere og længere ud på broen. og hey – det var faktsik overhovedet ikke slemt. Broen bevæger sig – ja den nærmest ryster under dig (og det var ikke mine egne ben der rystede). Eftersom der var mange mennesker på  broen, var der ikke så megen mulighed for at stå stille og nyde udsigten over kløften og ned i kløften.

Vi kom godt over på den anden side af broen. Ungerne var høje af begejstring. Jeg selv hviskede i mit stille sind “Geschaft!!”. Jeg klarede det. Da jeg først var ude på broen mærkede jeg intet til min højdeskræk (som altså heller ikke er så slemt som jeg får den til at lyde i dette indslag). Tysk ingeninørkunst slår til igen. Super godt lavet og så flot en oplevelse.

Et lille minus ved broen var området omkring broen på den modsatte side. Vi have taget madpakker med på vores tur. Der er ikke borde men kun bænke på den anden side. Der var virkelig mange mennesker, der sad og betragtede broen, så vi valgte at gå lidt væk fra broen (mod højre). Det skulle vi så ikke have gjort. Her var så hængebroens mange gæsters uofficielle toilet og skraldespand. Bleer, affald, lo…., toiletpapir og en tung stang af urin prægede området. Ikke just stedet at nyde sin madpakke. Vi gik derfor til anden side (mod ventre). Ingen bord/bænke sæt, men lidt træstammer kunne goså fungere godt for os.

 

Turen retur gik igen over broen. En ligeså fantastisk oplevelse som turen over. Helt klart et besøg værd.

 

Se mere her: www.geierlay.de

Så vidt jeg kan erfare, var Geierlay ved sin åbning i 2015 Tysklands længste hængebro. Her i 2017 åbnede en tilsvarende hængebro i Harzen, den overtog dog pladsen som Tysklands længste hængebro.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *