Gondwana – Das Praehistorium

Vi er taget på en tidsrejse mange mange millioner år tilbage i tiden. Fra jordens oprindelse over dets spæde liv til en verden fyldt med dinosaurusser. I den tyske delstat Saarland finder man Gondwana – Das Praehistorium. Det her sted er imponerende. Vi har været her et par gange og til stadighed imponeres vi. Dog var begejstringen størst den første gang vi kom her – men det her sted er oplagt at tage på opdagelse i på regnvejrsdage, og især når vi har besøg af gæster hjemmefra, der trænger til at blive imponeret.

 

  

Tidsrejsen starter med en 3D film om jordens tilblivelse og de mange millioner af år frem til kæmpeasteroidens nedslag, der resulterede i dinosaurussernes udryddelse. Herefter begav vi os stille og roligt ind i selve udstillingen. Der er mange plancher at læse. Er det tyske sprog svært, findes der ved billetsalget hovedtelefoner med andre sprog (blandt andet engelsk). Plancherne kan springes over, men de giver nu en masse god og nyttig viden. Vi bliver i hvert fald klogere hver eneste gang, vi har været her.

  

Detaljeringsgraden er imponerende. Hvert rum byder på nogle nye oplevelser. Er det istid er der koldt. Der er forskellige, fuglekvidder, dybe brummelyde og edderkopper, der kommer ned fra loftet. Ud over de mange forskellige udstillingsrum med livagtige dinosaurusser vises der yderligere to 4D film og et stort show – en slags dukketeater i kæmpedimension.

Når man er kommet godt igennem første del af udstillingen, er det tid til endnu en tidsrejse. Igennem blåt røgslør begiver vi os ind i nutiden. Vinker til astronauten og i roligt tempo (vi skal jo have alt med) oplever vi bl.a. den industrielle revolution, middelalder, mumier i Ægypten og helt tilbage til den tidlige menneskelig aktivitet på jorden. Afslutningsvis kommer vi ombord på en ubåd. Vi skal dybt ned i havet for at se en sjælden og særlig aggressiv haj. Et lille tip: tag ikke billeder med blitz!! Mere siger jeg ikke!! (Oplevelsen kan være voldsom for børn. Vores piger har oplevet ubådturen et par gange. De lukker stadig øjnene).

  

Når turen er slut er det tid til mad. Udvalget er ikke stort. Priserne er tilgengæld overkommelige. Er der stadig lidt krudt tilbage i krudtuglerne. Så smut ind i det tilstødende legeland. Entreen hertil er med i billetprisen. Her kan klatres, rutsches, hoppes og kravles igennem den store dinosaur. Husk strømper – ellers kan de tilkøbes. Bare tæer og sko er ikke velkomne.

 

Se mere her:

www.gondwana-das-praehistorium.de

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *