Gartenschau Kaiserslautern – leg blandt kæmpe dinosaurusser

Et af vores yndede udflugtsmål er Gartenshau i Kaiserslautern. Det er inden for kort afstand og her er noget for alle i alle aldre. Særligt kendt er parken for sine dinosaurusser, der i forskellige afskygninger og størrelser (alle dog i original størrelse) er spredt rundt omkring parken. De er ikke til leg- men til pynt og til forundring over disse store væsner, der engang huserede på jorden.

Nu er parken mere fredelig. Det er ihvert fald ikke en dinosauers høje brøl man hører, men nærmere hvin fra de mange legende børn. Parken har legepladser for en hver smag, Mine døtre er særlig vild med vandlegepladsen og at dyppe fødder i det kolde vandløb, der går gennem parken. Så er der borgen, skibet, den kæmpe flettede gyngekurv, sandkasse, snorretoppen og tårnet med rutschebaner. Dertil mini-golfbane, to scener lejlighedsvis med skuespil eller musik, skaterbane og fodboldbane.

 

Oplevelserne starter allerede ved indgangen. Lige som man kommer ind i parken kan møder man en kæmpe LEGO-udstilling, der fornyes hvert eneste år. Vi har set det Hvide Hus, Reichstag, højhuse, Star Wars samlinger og meget meget mere i LEGO. Det er imponerende, hvad der bygges. Her er også et stille hjørne fyldt med LEGO klodser til egne mesterværker.

 

Ved første øjekast synes parken ikke særlig stor – men det er ren og skær bedrag. For parken er egentlig delt i to parker. Én park neden for bakkenkammen og én park på øvre niveau. Følger man den lille å i parken og siden en smal og stejl sti kommer man op på toppen. Det går op af bakke – ingen tvivl om det – men udsigten og de mange sanseoplevelser deroppe er turen værd.

Oppe på dette højere platau af parken er mere rettet mod et mere modent publikum – men dog stadig børnevenligt. Særligt karakteristisk er den imponerende kirke lavet af pileflet, sansehaver, en humlehave (til ølbrygning), en lille café, grillpladser, legehuse og meget meget mere. Vi kommer her gerne. Vi kommer her ofte, når vi lige ønsker at tage på en kort udflugt. En udflugt med plads til leg, hygge og ren afslapning. Og her er altid noget nyt at opleve. Her er ofte mange forskellige arrangementer afhængig af sæson. Forår er tulipaner, sommer er festivaler og efteråret er den årlige græskarudstilling. Imponerende hver eneste gang vi kommer herind.

 

Se mere her:

www.gartenschau-kl.de

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *