Barfusspfad Bad Sobernheim – på opdagelse med fødderne

Solen skinnede og luften var dejlig varm – ja næsten for varm. Jeg og pigerne inviterede en svensk veninde på tyske eventyr og denne gang gik turen til Bad Sobernheim. En by på landet, der har masser at byde på: Dræsineture, kur/spabade, vin, friluftmuseum og altså også en barfods-sti, som vi begav os ud på.

Det var på en tysk helligdag i maj (Frohnleichnam), og vi var bestemt ikke ene om at få ideen om at lade fødderne komme på sansemæssigt overarbejde. Køen var lidt lang, men forholdsvist hurtigt afviklet. Velankommet på den anden side af betalingkassen blev skoene taget af og hængt sikkert og godt på den medbragte taske, og så var vi klar til at begive os ud i et ukendt land – med bare tæer. Foran os ventede 3.5 kilometer ukendt land.

  

Det er ikke nogen tilfældighed at denne Barfusspfad ligger i kurbyen Bad Sobernheim. For at gå med bare tæer er sundt. Vandrestien er bygget op omkring den lokale pastor Emanuel Falkes (1856-1926) filosofi om at netop naturen er sund for krop og sjæl. Han står bag begrebet Felke-kuren, der stadig udføres på de lokale kurbade. En kur der tager udgangspunkt i naturens elementer: lys, luft, vand og jord.

 

Bukserne brattes op og afsted på tur. Vi lagde hårdt med at stikker fødder (endda helt op til knæhøjde) ned i et skønt mudderbad. To og to efter hinanden vandrer vi langsomt gennem mudderet og får sådan lyst til chokolade – for konsistensen minder utrolig meget om smeltet chokolade. Herefter går turen over træflis, mursten, forskellige stenbelægningerne, sand, korkpropper, træstammer og meget meget mere. Der er forhindringer på vores vej i alverdens afskygninger, og turen når aldrig at blive kedelig.

Ta’ endelig madpakken med. Der er rig mulighed for at nyde den ved de mange opstillede borde langs ruten. Særlig begejstret var mine piger over vores pause ved den rolige flod. Der blev soppet og vasket tæer. Det var faktisk meget ærgerligt, at vi ikke havde medbragt badetøj, for det var oplagt at tage en lille dukkert her.

 

Turen sluttes af ved en lille hyggelig legeplads inden vi skulle krydse floden, Nahe, med enten den lille trækbåd eller hængebro. Tilbage ved udgangspunktet er der de hyggeligste caféer med kvalitetsvarer – vin, økologiske sodavand, bretzel mm. og her blev der slappet af og livet blev nydt. Afsæt masser af tid til turen. Vi tog godt og vel 4 timer på vores rundtur. Vi gik ikke turen i højeste gear. Vil man gennem alle de mange forskellige sanseudfordrende naturmaterialer inklusiv pauser, så tager det bare tid.

 

Se mere her:

www.barfusspfad-bad-sobernheim.de

Og her en oversigt over andre Barfusspfade i Tyskland: www.barfusspark.info

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *