Baumwipfelpfad Saarsleife – endnu en tur op i højderne

Vi tog atter en tur op over træernes kroner. I efterårsferien (ja – jeg ved godt det er et stykke tid siden) havde vi besøg af bedsteforældre, og vi ville virkelig gerne vise dem en trækrone-sti. Altså en såkaldt ‘Baumwipfelpfad’. Valget faldt på Saarsleife, som er ca. 40 minutters kørsel fra os, hvis altså ikke en lastbil går i stå på motorvejen – lige præcis der hvor der på én og samme gang er både vejarbejde, en tunnel og kun et spor er farbart. Så tager turen over to timer – suk…..

Baumwipfelpfad Saarsleife er faktisk forholdsvis ny. Denne træ-krone-sti blev indviet i juli 2016 – altså kun nogle måneder gammel, da vi var der i oktober. Besøgstallet havde endda på daværende tidspunkt allerede rundet de 100.000 besøgende. Den dag, vi valgte at bestige de mange stier op over trækronerne, var her ganske fredeligt. Kun enkelte andre efterårsferie-ramte børnefamilie valgte at besøge stedet samtidigt med os. Vejret var lidt gråt, men ikke tåget og udsigten var bestemt god.

 

img_5880 img_5838 img_5844

 

Turen er ikke en lang maraton – men kun 1250 meter lang. Vejen op er en bred “træ-sti” med en maksimal hældning på kun 6%. Træstierne kom op i 23 meters højde fra skovbunden under os. Undervejs er der lagt “underholdning” ind for alle aldre med bland rutchebane, infortavler mm. Dertil kommer man helt tæt på træerne og deres kroner uanset om det er bøg, eg eller Douglas gran.

 

img_5862 img_5850 img_5856

Stigningen op til det 42 meter høje tårn, der er formet som en halvcirkel, føltes ikke slem for os og de anstrengelser vi måtte have blev i hvert fald belønnet med en utrolig flot udsigt over Saarland (den mindste delstat i Tyskland) – og ikke mindst sløjfen på floden Saar – Saarsleife. Efterårets farver var virkelig i spil, og det var utroligt flot at betragte. Efterårsvinden var dog bidende – men det tog vi nu med. Vi var så heldige, at et “lille” fragtskib var på vej gennem Saarsleife – så hele den oplevelse fik vi med, og vi kunne bestemt ikke begynde nedstigningen før skibet atter var på ret køl og væk fra flodens sløjfe.

 

img_5857 img_5853 img_5866

Området omkring Saarsleife byder på utrolig smuk natur og der er rig mulighed for at vandre i området uden nødvendigvis at skulle op i højderne.

For vores vedkommende gik turen videre til Villeroy og Boch Erlebnins Center. Mere herom i andet indlæg.

Se mere her.

www.saarschleifenland.de

www.baumwipfelpfad-saarschleife.de

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *