Fasching blev borte med blæsten og en masse regn

Nå ja – vi måtte skyde en hvid pil efter Fasching-parade i Mainz og dagen efter også vores eget lokale optog. Et kraftigt stormvejr i hele Rheinland Pfalz tvang arrangørerne af begge parader til at aflyse deres program. Det må være den allersidste udvej at aflyse. Tusindevis af spændte parade-deltagere fra hele Tyskland/verden må skuffet pakke udklædningen væk. Mange timers forberedelser inkl. bygning af vogne, syning af udklædning mm. er spildte, byernes setup med scener, pølsevogne og afspæringer bliver ikke rigtig til noget. Særligt i Mainz må hoteller, restauranter og butikker også slukøret erkende at vejret lagde en dæmper på festligerne. Med hele forventet 500.000 gæster i Mainz er der ingen tvivl om det er en rimelig pæn sum penge byen, foreningsliv, turistbranche mm. går glip af. Øv øv øv for Mainz og de mange andre byer, der måtte pga. vejrliget aflyse årets Fashing-fest. Vi håber på bedre vejr næste år – Nu må vi pakke fjerboa, cowboyhat og desligende væk for igen at finde det frem til næste år.

Og når vejret ikke lige er med os eller alle andre på vores kanter, må vi selv finde på noget sjovt og festligt at lave. Det blev til en tur i bowlinghallen, maleværksted og hoppe-i-vand-pytte-tur.  I storm og regn drog vi afsted godt påklædte, og så blev der hoppet i vandpytter. Vi mødte INGEN – heldigvis – for kvarterets skøre danskere var sluppet løs.

IMG_5011IMG_5075IMG_4990

 

OG så blev der testet fastelavnsboller – på helt og aldeles subjektiv manér. Tyskland mod Danmark. Og Danmark med den gode klassiske (og hjemmebagte) fastelavnsbolle vandt over den lokale tyske bagers dougnut og berliner Pfannkuchen – begge typiske op til tysk fastelavn. Opskriften på fastelavnsboller fandt jeg her. OG den kan virkelig anbefales :0)

IMG_4987IMG_4938

2 comments